دسته : -پژوهش
فرمت فایل : word
حجم فایل : 2123 KB
تعداد صفحات : 56
بازدیدها : 1007
برچسبها : ارتعاشات سیستم سیستم تعلیق خودرو
مبلغ : 5500 تومان
خرید این فایلفهرست
مقدمه
سیستم تعلیق خودرو
معرفی پروژه و فرضیات اختیار شده
اطلاعات ورودی ومشخصات اولیه
فاز اول
فاز دوم
نحوه حصول فرمولبندی سیستم
معادلات فاز اول
معادلات فاز دوم
نتایج کلیه تحلیل های حاصله از برنامه کامپیوتری
فاز اول
فاز دوم
پیوست
************************************
کار تعلیق خودرو، در به حداکثر رسانیدن اصطکاک بین لاستیک و سطح جاده، برای فراهم آوردن هدایت پایدار، دست فرمان خوب و اطمینان از اینکه سرنشینان در راحتی به سر می برند، خلاصه می شود.گر جاده ها کاملاً صاف بودند و بدون هیچ دست اندازی، ما نیازی به سیستم تعلیق نداشتیم. ولی جاده ها از صاف بودن فاصله زیادی دارند. حتی جاده هایی هم که به تازگی آسفالت شده اند، دارای ناصافی هایی جزئی هستند که می توانند بر چرخ های خودرو تاثیر بگذارند. این ناصافی هابر چرخ ها نیرو وارد می کنند و طبق قوانین حرکت نیوتن، همه نیروها جهت و اندازه دارند. یک دست انداز باعث می شود تا چرخ به صورت عمودی بر سطح جاده بالا و پایین برود. البته نیرو به بزرگی و کوچکی دست انداز بستگی دارد. در عین حال، چرخ خودرو هنگامی که از نا هم سطحی عبور می کند، یک شتاب عمودی را نیز به دست می آورد.
بدون یک نظام مداخله کننده، همه انرژی عمودی چرخ، به شاسی که در همان جهت در حال حرکت است انتقال می یابد. در چنین شرایطی، ممکن است که چرخ ها به طور کامل ازجاده جدا شده و سپس، تحت نیروی جاذبه، مجدداً با سطح جاده برخورد کنند. چیزی که شما نیاز دارید، سیستمی است که انرژی چرخ را (که دارای شتاب عمودی است) در حال عبور از دست انداز، جذب کرده و به شاسی و بدنه اجازه دهد تا به راحتی حرکت کنند.
تا به اینجا، مبحث ما بر سر این بود که فنرها و کمک ها چگونه بر روی چرخ ها عمل می کنند. ولی چهار چرخ خودرو با یکدیگر در دو نظام مستقل کار می کنند دو چرخ متصل به اکسل جلویی و دو چرخ متصل به اکسل عقب. این بدان معناست که یک خودرو می تواند دو نوع متفاوت از سیستم تعلیق در جلو و عقب داشته باشد و معمولاً بدین گونه است. بیشتر بدین بستگی دارد که دو چرخ توسط اکسلی یک تکه متصل گردیده اند، یا به صورت مستقل در حرکت اند. حالت اولی به نام سیستم یکپارچه شناخته شده، و دومی را نیز با نام سیستم جداگانه می شناسند.
سیستم تعلیق یکپارچه جلویی، دارای یک اکسل جلو است که دو چرخ را به هم متصل می کند. اساساً همانند یک میله محکم است که در قسمت زیرین جلویی خودرو قرار داشته و در جایش به وسیله فنرهای تخت و کمک ها محکم شده است. این سیستم به طور معمول در کامیون ها و خودروهای باری، استفاده می شود. و سال هاست که در عمده خودروهای سواری به کار گرفته نمی شود.
در یک سیستم تعلیق یکپارچه جلویی، چرخ های جلویی اجازه حرکت به صورت مستقل دارد.
سیستم تعلیق دو جناغی (همچنین بازوی A شکل) نوع معمول سیستم تعلیق جداگانه جلویی است.در حالی که پیکربندی های بسیار گوناگونی وجود دارد، این طراحی به طور خاص برای حفظ چرخ، از دو بازوی جناغ شکل استفاده می کند. هر جناغ، که دارای دو محل اتصال به شاسی و یکی به چرخ می باشد، یک کمک و فنر پیچشی را برای جذب لرزش ها، حمل می کند. سیستم های تعلیق دو جناغی اجازه کنترل بیشتری را روی زاویه تمایل چرخ می دهند و آن، زاویه ای است که چرخ به خارج یا داخل تمایل پیدا می کند. آنها همچنین کمک به حداقل رسانیدن پیچ یا موج می کنند و احساس هدایت مطمئن تری را فراهم می نمایند. به خاطر همین مشخصات، به طور معمول از سیستم های تعلیق دوجناغی بر چرخ های جلویی خودروهای بزرگتر استفاده می شود.
حال نگاهی به سیستم های تعلیق عقب می اندازیم.
اگر یک اکسل یک تکه، چرخ های عقب خودرو را به هم متصل نماید، آنگاه به طور معمول، خودرو دارای سیستم تعلیق بسیار ساده ای می باشد بر پایه یک فنر تخت یا پیچشی. در طرح اولی، فنرهای تخت مستقیماً به اکسل فرمان می چسبند. دو سر فنرهای تخت به صورت مستقیم به شاسی اتصال پیدا می کند، و کمک، به اتصالی که فنر را به بدنه نگاه می دارد، وصل می گردد.
اگر هر دو سیستم عقب و جلو، جداگانه باشند آنگاه تمامی چرخ ها به صورت جداگانه به بدنه اتصال و جهش می یابند.
معرفی پروژه و فرضیات اختیار شده
پروژه دو فاز به صورت زیر راشامل می شود:
فاز اول:
مدل یک چهارم خودرو به صورت یک مدل یک درجه آزادی:
این مدل مشابه سیستم تعلیق یکپارچه معرفی شده در قسمت قبل است
هدف این فاز بررسی پاسخ سیستم تحت تحریک پایه و همچنین تحریک هارمونیک موتور است.
در این فاز از فنریت ودمپینگ چرخ ها صرف نظر شده استو جرم کل خودرو وسیستم تعلیق به صورت متمرکز به سیستم تعلیق اعمال می شود.
فاز دوم:
مدل نیم خودرو به صورت یک مدل چهار درجه آزادی:
این مدل مشابه سیستم جداگانه معرفی شده در قسمت قبل است
هدف این فاز بررسی شکل مودها ،فرکانس طبیعی سیستم، پاسخ سیستم هنگام عبور از مانع سینوسی وطیف پاسخ سیستم تحت نامیزانی چرخ جلو است.
در این فاز از دمپینگ چرخ ها صرف نظر شده است وجرم شاسی و سیستم تعلیق به صورت یکپارچه به سیستم تعلیق اعمال شده است و فنر ها فقط در راستای مشخص شده در بالا تغییر طول دارند.
خرید و دانلود آنی فایل