پایان نامه اپیدمیولوژیک ترس و اضطراب در نوجوانان

پایان نامه اپیدمیولوژیک ترس و اضطراب در نوجوانان پایان نامه اپیدمیولوژیک ترس و اضطراب در نوجوانان

دسته : روانشناسی و علوم تربیتی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 59 KB

تعداد صفحات : 56

بازدیدها : 598

برچسبها : پایان نامه ترس اضطراب

مبلغ : 5000 تومان

خرید این فایل

دانلود پایان نامه کارشناسی بررسی اپیدمیولوژیک ترس و اضطراب در نوجوانان شهرستان اردبیل در 56 صفحه ورد قابل ویرایش و منابع کامل

دانلود پایان نامه کارشناسی تحقیق بررسی اپیدمیولوژیک ترس و اضطراب در نوجوانان شهرستان اردبیل در 56 صفحه ورد قابل ویرایش با فرمت doc

مقدمه

بهداشت روان یک زمینه تخصصی در محدوده ی روانپزشکی است و هدف آن ایجاد سلامت روانی به وسیله پیشگیری از ابتلاء به بیماری روانی، کنترل عوامل موثر در بروز بیماری های روانی، تشخیص زودرس بیماری های روانی، پیشگیری از عوامل ناشی از برگشت بیماری های روانی و ایجاد محیط سالم برای برقراری روابط صحیح انسانی است برای بهزیستی، رفاه اجتماعی و سازش منطقی با پیامدهای زندگی.

بهداشت روانی، روانپزشکی پیش گیر، بهداشت روانی اجتماعی و یا روانپزشکی اجتماعی به کلیه روشهایی اطلاق می شود که برای جلوگیری از ابتلاء به درمان بیماری های روانی و توان بخشی بیماری های روانی به کار می رود.

اضطراب عبارت است از یک احساس منتشر ناخوشایند و مهم و دلواپسی با منشا ناشناخته که به فرد دست می دهد و شامل عدم اطمینان، درماندگی و برانگیختگی فیزیولوژی است. وقوع مجدد موقعیت هایی که قبلا استرس زا بوده اند یا طی آنها به فرد آسیب رسیده است باعث اضطراب در افراد می شود همه انسانها در زندگی دچار اضطراب می شوند. ولی اضطراب مزمن و شدید غیرعادی و مشکل ساز است. تحقیقات و بررسی ها نشان می دهند که اضطراب در خانم ها طبقات کم درآمد و افراد میانسال و سالخورده بیشتر دیده می شود.

هیلگارد اضطراب را اینگونه تعریف می کند: حالت نگرانی و دلشوره که با ترس پیوند دارد و پر اضطراب را چنین تعریف می کند: اضطراب معمولا به یک حالت هیجانی ناخوشایند و مهم اطلاق می شود که با پریشانی، هراس، تشویش همراه است.

بیان مسئله

اضطراب در دنیای مدرن و پیشرفته ی امروزی ئاژه جدید و ناشناخته ای نیست اکثریت افراد آگاهی هایی جزیی در مورد واژه ی اضطراب دارند و دردسرهای زندگی ماشینی و مدرن روز به روز به این مشکلات دامن می رند. با یک مقایسه سطحی متوجه می شویم هر اندازه ساختارهای اجتماعی از هم گسسته می شود و روابط عاطفی بین انسان ها سردتر می شود به همان اندازه سلامت روانی افراد جامعه به خطر می افتد و این مخاطرات شکل حادتر اضطراب را بوجود می آورد.

اثبات این نکته که تشدید اضطراب و افسردگی می تواند آسیب های جدی به سلامت جسمی افراد وارد نماید جواب بسیاری از معادلات مجهول علم پزشکی و البته به روان پزشکی را به دست می دهد.

در حقیقت انسان محور توسعه است و سلامت انسان راز و رمز توسعه به حساب می آید برای بسیاری از متخصصان سلامت ، سلامت روان، در حوزه های بسیار مورد توجه است (کیت تودور) از نگاهی دیگر ارزشی تامینی و ++ و ارتقاء سلامت روان چنان است که در سوره مبارکه مائده آمده است هر کسی نفسی را به زندگی برگرداند مثل آن است که به همه آدمیان حیات بخشیده است این نکته قابل تامل است که در نگاه دینی حیات فقط حیات جسمی نیست و آن چیزی که گمان می رود در کلمه حیات آیه شریفه مستتر می باشد نگاه روحی و جسمی توأمان است. حال با نگاهی به مطالب فوق اهمیت سلامت روان و تاثیر اضطراب در به مخاطره انداختن این مهم : جایگاه تحقیقات بسیاری با اهمیت به نظر می آید.

ترس مرضی از شایع ترین اختلالات روانی است که بخش قابل توجهی از کسانی که به مراکز درمانی مراجعه می کنند از وجود حالت ترس مرضی شکایت دارند. این اختلال در میان دختران بیش از پسران است. واکنش ترس مرضی به تنهایی کمتر قابل ملاحظه بوده و عموما با اضطراب و سایر علائم نوروتیک همراه است. به همین جهت درمان نیز تا حدی با مشکل مواجه می گردد. درمان ترس مرضی در کودکان و نوجوانان بسیار ساده و آسان انجام می پذیرد در حالی که در بزرگسالان درمان مشکل تر صورت می گیرد.

ترس مرضیقبل از هر چیز باید میان ترس مرضی و ترس طبیعی تمایز قائل شد. به طور کلی در ترس طبیعی ترس ناشی از یک منبع واقعاً ترسناک و وحشت زا بوده و ترس یک واکنش طبیعی و عادی تلقی می شود. بدیهی است که این امر محصول نیروی صیانت ذات در افراد می باشد که برای حفظ ذات خویش چنین واکنشی را در موقعیت های خطرناک از خود نشان می دهند. آنچه در ترس طبیعی مورد توجه است اینکه فرد نسبت به عامل ترس آگاهی داشته و به عبارتی در ترس طبیعی ادراک ترس با موضوع آن انطباق دارد. به عنوان مثال اگر فردی در بیابان با یک حیوان درنده روبرو شود، ترس طبیعی بر او چیره می شود. در ترس مرضی فرد از شی یا موقعیتی می ترسد که نسبت به عدم ترسناک بودن آن آگاهی دارد. لکن واکنش ترس برای فرد در این موقعیت اجتناب ناپذیر است مانند ترس از مکانهای باز یا ترس از اجتماع انسانی. در اینجا واکنش ترس نوعی واکنش دفاعی است که بیمار تلاش می نماید تا اضطراب خود را با جابجایی ترس از یک موقعیت یا فرد یا فکر ویژه به یک موقعیت یا فرد و فکر دیگر که با اولی ارتباط کم دارد کم نماید. احساس وحشت شدید آگاهانه از یک موقعیت ویژه در واقع از یک منبع دیگر سرچشمه گرفته منبعی که بیمار نسبت به آن فاقد آگاهی است. تحقیقی که ما با توجه به گفته ها بدان رسیدیم بررسی اپیدمیولوژیک اضطراب و ترس (فوبی) در بین نوجوانان شهر اردبیل می باشد.

انواع اضطراب

اضطراب عبارت است از احساس منتشر، ناخوشایند و مبهم دلواپسی که غالبا همراه با علایم جسمانی (تعریق، طپش قلب، تنگی سینه، سردرد و ...) است. اضطراب را در واقع همه انسانها تجربه می کنند. اضطراب به عنوان پاسخ نرمال و گذرا به استرس قابل انتظار بوده و می تواند یک محرک ضروری برای تطبیق و فعالیت های مناسب باشد. مثلا احساس اضطراب در ارائه بهتر یک امر کمک می کند اما اگر اضطراب آنقدر شدید شود که جلد انجام صحیح کارها را بگیرد، آنگاه از آن به عنوان اضطراب پاتولوژیک یاد می کنیم برای تفکی اضطراب نرمال از اضطراب نرمال از اضطراب پاتولوژیک یاد می کنیم برای تفکیک اضطراب نرمال از اضطراب پاتولوژیک منجر به عذاب بیمار شده گزرا نبوده و استمرار دارد. باعث اجتناب فرد از موقعیت خاص شد. یا در عملکرد کلی فرد ایجاد اشکال می کند.

در این قسمت تلاش کردیم اختلالات اضطرابی زیر را مورد بررسی قرار دهیم.

اختلال هراس و گزر هراسی

خصوصیات اساسی اختلال هراسی عبارت است از حملات تکرار شونده، اضطراب شدید (هراس) که محدود به موقعیت و شرایط معینی نبوده و بنابراین غیر قابل پیش بینی هستند....

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید