تحقیق رابطه سطوح انگیزش و تعهد سازمانی پرسنل

تحقیق رابطه سطوح انگیزش و تعهد سازمانی پرسنل تحقیق رابطه سطوح انگیزش و تعهد سازمانی پرسنل

دسته : مدیریت

فرمت فایل : word

حجم فایل : 327 KB

تعداد صفحات : 92

بازدیدها : 375

برچسبها : انگیزش انگیزش شغلی انگیزش سازمانی تعهد سازمانی پرسنل انگیزش کارکنان

مبلغ : 8000 تومان

خرید این فایل

دانلود تحقیق و پژوهش بررسی رابطه بین سطوح انگیزش و تعهد سازمانی پرسنل ستاد کل بهزیستی

معرفی تحقیق و پژوهش بررسی رابطه بین سطوح انگیزش و تعهد سازمانی پرسنل ستاد کل بهزیستی

این پایان نامه دارای منابع درون متنی و فاقد منابع پایانی می باشد. همچنین این تحقیق در پنج فصل همراه با پرسشنامه، جداول و نمودارها می باشد.

بخشهایی از متن تحقیق

هدف از انجام این تحقیق بررسی رابطه میان سطوح انگیزش و تعهد سازمانی ستاد کل سازمان بهزیستی شهرستان اردبیل می باشد، در این پژوهش پنج فرضیه اصلی مورد بهره قرار گرفته است جامعه آماری مورد پژوهش 78 نفر از پرسنل سازمان بهزیستی که با روش نمونه گیری اتفاقی ساده انتخاب شده است، این پژوهش توصیفی از نوع همبستگی بوده که جهت جمع آوری داده ها از پرسشنامه سطوح نیازهای مازلو نعهد سازمانی، همچنین برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش آمار توصیفی (میانگین و انحراف معیار) و آمار استنباطی و ضریب همبستگی پیرسون استفاده شده است که در آن رابطه تعهد سازمانی بر اساس پنج سطح از نیازهای مازلو مورد تحلیل قرار گرفته و نتایج آن حاکی از این است: از لحاظ آماری رابطه معناداری ای میان تعهد سازمانی و سطوح انگیزش نیازهای اساسی و امنیتی وجود دارد همچنین رابطه ای میان نعهد سازمانی با دیگر سطوح نیازها یافت نشد.

تعریف عملیاتی واژه ها

تعهد سازمانی

تعهد سازمانی به عنوان وابستگی عاطفی و روانی به سازمان در نظر گرفته می شود که بر اساس آن فردی که شدیدا متعهد است هویت خود را با سازمان معین می کند. در سازمان مشارکت می کند و در آن درگیر می شود و از عضویت در سازمان لذت می برد.

انگیزش

انگیزش را عبارت از اشتیاق و علاقه نسبت به انجام فعالیت هایی می دانند که برای نیل به هدفهای سیستم مورد نظر لازم است انگیزش حالت درونی فرد است و رفتاری به وجود می آورد تا رسیدن به هدف مشخص گردد.

تعاریف سطوح نیازهای مازلو به شرح زیر می باشد:

1- نیازهای زیستی: نیازهای اساسی برای ادامه زندگی هستند مانند غذا، آب، مسکن و...

2- نیازهای ایمنی: انسان می خواهد از خطر فیزیکی و ترس از دست دادن شغل، حقوق ومزایا مصون بماند.

3- نیازهای اجتماعی: انسان در جستجوی محیطی است که او را درک کند، احترام بگذارند وبخواهند.

4- نیازهای احترام: تمایل به احترام به خود و جلب احترام از طرف دیگران، قدردانی از سوی رئیس

5- نیاز خودشکوفایی: نیازی است برای خودکاوی و درون نگری، انسان موجودی خودیاب، خلاق، مستقل، بامحتوا و خودانگیز است، مشارکت در تصمیم گیری، داشتن استقلال و انعطاف پذیری شغلی.

ویژگی های شخصیتی: از عوامل فردی و شغلی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

جنسیت، پست سازمانی، میزان تحصیلات، سابقه خدمت، وضعیت سنی و وضعیت استخدامی

پست سازمانی: طبق قانون مدیریت خدمات کشوری پست سازمانی عبارت است از جایگاهی که در ساختار سازمانی دستگاههای اجرایی برای انجام وظایف و مسئولیت های مشخص (ثابت و موقت) پیش بینی و برای تصدی یک کارمند در نظر گرفته می شود.

فنون انگیزش و کاربرد آنها در سازمان

بعد از بررسی تئوریها در بخش های قبل، ممکن است این سوال مطرح شود که نظریه های مزبور چه فایده ای دارند و مدیران از کدام فنون انگیزش می توانند استفاده کنند؟ گرچه موضوع انگیزش بسیار پیچیده و در واقع فردی است و پاسخ قطعی برای سوال مزبور وجود ندارد ولی در ذیل به ذکر پاره ای از فنون انگیزش اشاره می شود.

5-1- پاداش مالی و پولی

پول انگیزه ای است پیچیده زیرا آنچنان با دیگر نیازها از جمله نیازهای مربوط به فیزیولوژی در هم آمیخته شده که به اشکال مختلف می توان بر اهمیت آن تایید گذاشت. ویلیام اف وایتاز تحقیقات جامعی که بر روی انگیزه پول انجام داده به این نتیجه رسیده است که پول این ابزار قدیمی و مورد اعتماد و انگیزاننده، آنچنان هم که تصور می رفته است قادر و توانا نیست، به ویژه برای کارگران مولد. براساس کشف مایو برای هر کارگر، عامل کلیدی دیگری وجود دارد که نامش گروهی است که در آن کار می کند.

5-2- انگیزش از طریق طراحی شغل

روشهای مختلفی جهت ایجاد انگیزش از طریق طراحی شغل وجود دارد که عبارتند از:

اغتنای شغلی: به طور ساده می توان گفت اغتنای شغلی یعنی اینکه از اول تا آخر کار بعهده کارکنان گذاشته شود به طوری که کارکنان نتیجه کار خود را مشاده نمایند. ...

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید