پایان نامه اختلالات شناختی بیماران سرطان پستان، پیش بینی و مراحل درمان

پایان نامه اختلالات شناختی بیماران سرطان پستان، پیش بینی و مراحل درمان پایان نامه اختلالات شناختی بیماران سرطان پستان، پیش بینی و مراحل درمان

دسته : پزشکی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 95 KB

تعداد صفحات : 70

بازدیدها : 511

برچسبها : اختلالات شناختی سرطان پستان

مبلغ : 10000 تومان

خرید این فایل

دانلود پایان نامه تعیین اختلالات شناختی درک شده با توجه به نوع و مراحل مختلف درمان در بیماران با سرطان پستان و فاکتور های پیش بینی کننده آن

پایان نامه تعیین اختلالات شناختی درک شده با توجه به نوع و مراحل مختلف درمان در بیماران با سرطان پستان و فاکتور های پیش بینی کننده آن

بخشهایی از متن پایان نامه

سرطان پستان شایعترین سرطان خاص یک محل در بین خانمها و عامل عمده ی مرگ ناشی از سرطان در زنان 59-20 سال می باشد. میانگین سنی مبتلایان در ایران همانند کشورهای خاورمیانه، 10 سال کمتر از سایر نقاط دنیاست. علاوه بر آن بعلت عدم انجام تست های غربالگری، بیماران عمدتاً در مراحل پیشرفته تری از بیماری مراجعه می کنند.

اختلال شناختی در 75-16 درصد بیماران مبتلا به کانسر رخ می دهد و توجه، تمرکز، حافظه و یادگیری را تحت تأثیر قرار می دهد. این تغییرات در عملکرد شناختی، کیفیت زندگی بیماران را تحت تأثیر قرار می دهد. اگر چه علت اختلال شناختی در بیماران مبتلا به کانسر واضح نیست اما اینگونه به نظر می رسد که استفاده از داروهای ضد سرطان مخرب نورونی باعث درجات مختلفی از اختلال شناختی به وسیله ی ایجاد چروکیدگی مغز، کلسیفیکاسیون کورتکس مغز و کاهش متابولیسم آن می شود. تفاوت ژنیتیکی، ویژگیهای بیولوژیک تومورها، پاسخ ایمنی و عوامل دیگر ممکن است آسیب پذیری بیماران مبتلا به کانسر را نسبت به ایجاد تغییرات عملکرد شناختی ثانویه به شیمی درمانی افزایش دهد. علاوه بر آن، درمانهای ضد استروژنی که در آن از تاموکسی فن استفاده می کنند، مرتبط با تغییرات عملکرد شناختی می باشند، چون گیرنده های استروژنی در کورتکس مغز نیز توزیع شده اند.

در میان عملکردهای شناختی، توجه یک جزء اساسی برای کارایی عملکرد شناختی می باشد. بنابراین درک مشکلات مرتبط با توجه، کلید مهمی در درمان بیماران مبتلا به کانسر می باشد

لذا این پایان نامه با هدف تعیین اختلالات شناختی درک شده با توجه به نوع و مراحل مختلف درمان در بیماران با سرطان پستان و فاکتور های پیش بینی کننده آن طراحی گردید تا از نتایج آن بتوان برای طراحی برنامه های مداخله ای پیشگیری از این اختلالات یا برای به حداقل رساندن آن استفاده نمود.

تعریف واژه ها:

سرطان پستان

تعریف علمی : بافت سرطانی پستان که به صورت فیبروز پیشرونده بروز می کند، که ممکن است بافت اپیتلیال و بینابینی را در بر می گیرد، ممکن است به بافت های اطراف نیز تهاجم داشته باشد و در نهایت تشخیص قطعی با هیستو پاتولوژی می باشد.

تعریف عملی : بیمارانی که با تشخیص سرطان پستان تحت شیمی درمانی قرار گرفته اند.

اختلالات شناختی

تعریف علمی : مشخصات این اختلالات عبارتند از تغییر در ساختمان و عملکرد مغز که موجب اختلال عملکردهای یادگیری، موقعیت سنجی، قضاوت، حافظه و هوش و توجه و تمرکز می شوند.

تعریف عملی : اختلالاتی که موجب اختلال عملکرد و کاهش کارایی در فعالیتهای روزمره و عادی زندگی از قبیل ارتباطات فردی و انجام کارهای منزل می شود.

تعریف علمی : جنبه ای از آگاهی که با میزان تلاشی که فرد برای تمرکز بر روی جنبه های خاصی از یک تجربه یا فعالیت انجام می دهد مرتبط است.

تعریف عملی : اختلالات ایجاد شده در حوزه توجه که با ابزار AFI مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

نوع و مراحل مختلف درمان

شامل بیمارانی است که تحت درمانهای مختلف شامل شیمی درمانی، جراحی، رادیوتراپی و یا ترکیبی از این موارد قرار گرفته اند.

فاکتور های پیش بینی کننده

در این مطالعه شامل سن، سطح آموزش، نوع جراحی، وضعیت تاهل، وضعیت اقتصادی، سال تشخیص بیماری می باشد.

اختلال شناختی و ارتباط آن با کانسر و شیمی درمانی

در میان افراد جامعه هنگامی که ناخوشی جسمانی روی می دهد،احتمال بروز اختلال روانی دو تا سه برابر افزایش می یابد.در بین یک چهارم بیماران اثرات روانی در حدی است که منطبق با معیارهای تشخیصی اختلالات روانی بوده و اثری عمیق بر تمامی جوانب عاقبت بیماری دارند.

درمانها دارای اثراتی می باشند که می تواند کیفیت زندگی بیماران را تحت تاثیر قرار دهد. یکی از این موارد اختلالات شناختی می باشد که علائم بارز آن نقص چشمگیر در حافظه،قضاوت،زبان و توجه است.

اگرچه فوائد استراتژیهای درمانی جاری به خوبی ثابت نشده است اما بسیاری از نجات یافتگان از سرطان در معرض خطرات فیزیولوژیک و سایکولوژیک تأخیری درمان سرطان هستند که ممکن است منجر به مورتالیته و موربیدیته زودرس شود و کیفیت زندگی آنها را تحت تأثیر قرار دهد.

علایم سایکولوژیک شامل اضطراب،افسردگی، اختلال شناختی، خستگی، دشواری خواب، و از دست دادن اعتماد به نفس است.

علائم فیزیولوژیک شامل درد، بیحسی، کاهش وزن و فقدان علاقه جنسی، یائسگی خودبه خود و نوروپاتی محیطی می باشد.

شواهد پیشنهاد می کنند که بعضی از نجات یافتگان از سرطان مشکلات شناختی متعاقب درمان پیدا می کنند. در حالی که اختلالات شناختی درونی یا درک شده بسیار بیشتر از آن چیزی است که بوسیله ارزیابیهای عینی گزارش می شود.

اخیرا شواهد فیزیولوژیک نشان داده اند که کموتراپی یکپارچگی ماده سفید مغزی را تحت تأثیر قرار می دهد و این عامل ممکن است باعث ایجاد اختلال خفیف شناختی شود.

اختلالات شناختی و عوامل مرتبط با آن

شناخت شامل حافظه، زبان، جهت یابی، قضاوت، هدایت روابط بین فردی، انجام اعمال (praxis) و مساله گشایی است. اختلالات شناختی نشان دهنده گسستگی در یک یا چند تا از این زمینه ها است و غالباً با علائم رفتاری پیچیده تر می گردد. اختلالات شناختی نمونه ای از وجوه مشترک پیچیده بین نورولوژی، طب داخلی و روان پزشکی است. از این نظر که اختلالات عصبی و داخلی غالباً به اختلال شناختی می انجامد، که به نوبه خود، با علائم رفتاری همراه است، می توان گفت که از بین تمام اختلالات روانی، اختلالات شناختی به بهترین وجه نشان می دهند که چگونه صدمات بیولوژیکی منجر به علائم رفتاری می گردند. ...

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید