دسته : کشاورزی
فرمت فایل : word
حجم فایل : 1428 KB
تعداد صفحات : 19
بازدیدها : 350
برچسبها : کشاورزی پایدار تحقیق پاورپوینت
مبلغ : 3000 تومان
خرید این فایلپروژه دانلودی حاضر با عنوان کشاورزی پایدار، حاوی دو فایل ورد تحقیق و یک فایل پاورپوینت جهت ارائه می باشد. در زیر بخشهایی از متن مقاله آورده شده است.
چکیده
امروزه با افزایش تولید کشاورزی به جهت رفع نیازمندی های رو به رشد جمعیت در حال گسترش، نگرانی در مورد آینده تامین غذا برای مردم مطرح گردیده است. آلودگی های آب، خاک، هوا و فرسایش خاک، مقاومت آفات به سموم و گسترش کود شیمیایی سبب گردیده تا به جهت حفظ منابع به گذشته و کشت های صنعتی برگردیم. زراعتی که به هر صورت در عین پایین بودن بازده سلامتی آتی بشر را تضمین می کند. در این جا درصدد هستیم تا با اشاره به شیوه هایی نظیر دام- مرتع، جنگل زراعی، مبارزه بیولوژیک و استفاده از گیاهان تراریخته به جهت حفظ شرایط اکولوژیکی زمین گام های مثبتی را برای بهبود وضعیت کره خاکی برداریم.
از طرفی در بخش انتهایی درصدد هستیم تا نقش پایداری کشاورزی را در روستاها که بخش مولد جامعه بوده و بالاترین ارتباط را با زراعت دارند مطرح کرده و بررسی نماییم.
کلمات کلیدی: کشاورزی پایدار، کشت سنتی، دام مرتع، گیاهان تراریخته
مقدمه:
لغت پایدار بر شرایط یکنواخت و با ثبات دلالت دارد. شرایط یکنواخت افق های دور دست را در بر می گیرد. عدم شناخت و اطلاعات کافی و فقدان تفاهم در مورد منابع، آب و هوای جهان و تنوع آن، تکنولوژی آینده، نقش مردم در کشاورزی و رابطه کشاورزی با محیط باعث شده است که پیش گویی در رابطه با آینده کشاورزی مشکل باشد.
کشاورزی پایدار نوعی کشاورزی است که در جهت منافع انسان بوده، کارایی بیشتری در استفاده از منابع دارد و با محیط در توازن است. به عبارتی کشاورزی پایدار باید از نظر اکولوژیکی مناسب، از نظر اقتصادی توجیه پذیر و از نظر اجتماعی مطلوب باشد.
جنگل - زراعی
کشت توام درخت و محصولات زراعی است و در بسیاری از نقاط دنیا هنوز متداول است. سیستم های جنگل - زراعی به خصوص در مناطق حاره مجددا مورد توجه است. جنگل زراعی از نظر اکولوژیکی و زراعی نسبت به دیگر سیستم های زراعی قابلیت بیشتری دارد. در این سیستم، حرکت باد و آب کاهش می یابد و فرسایش خاک به حداقل رسیده، درختان با کاهش درجه حرارت شرایط میکرو کلیما را تعدیل کرده هوا را گرفته و آن را مجددا در خاک توزیع می کنند.
در سیستم های زراعی، برخوردار از شکلی دامداری هستند. در مناطق خشک، دامداری به صورت سیستم های شبانی است. طی 50-40 سال گذشته، در مزارع وسیع که نهاده های زیادی در آن ها مصرف می شود دامداری از زراعت جدا شده است. مردم چین انواعی از سیستم های زراعی همراه با دام را ابداع کرده اند که گیاه و دام در این سیستم ها در ارتباط با زنجیره ریزه خواری فرار می گیرد. در این سیستم ها برنج محصول زراعی اصلی است. زمانی که دانه برداشت می شود، کاه و کلش همراه با کود دامی در یک دستگاه هضم کننده بیو گاز به صورت کمپوست در آمده و متان حاصله از این فرایند برای پخت و پز و روشنایی استفاده می شود. لجن و لای حاصل از دستگاه هضم کننده نیز برای تولید قارج خوراکی استفاده می شود. بعد از این که قارچ برداشت شد، بقایای ماده آلی هم به عنوان کود به مزارع برنج برگردانده می شود، این سیستم از نظر مصرف انرژی و چرخش عناصر غذایی بی نهایت کارآمد است.
پوشاندن زمین با کمک بقایای گیاهی، پلاستیک و یا شن و … جهت جلوگیری از رشد گیاه در اطراف محصول اصلی نظیر ریل راه آهن.
مالچ زنده : کشت مخلوط یک گیاه کم رشد پوشش است که به مالچ زنده مرسوم بوده و قادر است علف های هرز یک گیاه زراعی یک ساله تابستانه نظیر سویا یا ذرت را کنترل کند.
روش های کنترل علف های هرز شامل کاربرد ارقام قابل رقابت و یا اللوپاتیک و یا هر دو، استفاده از بقایای گیاهان اللوپاتیک به صورت مالچ و نیز سیستم های کشت مخلوط می باشند و بدین ترتیب توان رقابتی گیاه زراعتی بالا رفته و یا برای مدت طولانی در فصل رشد گسترش می یابد.
خرید و دانلود آنی فایل