مقاله بهره‌وری میزان تولید و سنجش آن و مفهوم ارزش افزوده

مقاله بهره‌وری میزان تولید و سنجش آن و مفهوم ارزش افزوده مقاله بهره‌وری میزان تولید و سنجش آن و مفهوم ارزش افزوده

دسته : -علوم انسانی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 35 KB

تعداد صفحات : 16

بازدیدها : 189

برچسبها : دانلود مقاله

مبلغ : 5000 تومان

خرید این فایل

مقاله بهره‌وری میزان تولید و سنجش آن و مفهوم ارزش افزوده در 16 صفحه ورد قابل ویرایش

مقاله بهره‌وری میزان تولید و سنجش آن و مفهوم ارزش افزوده  در 16 صفحه ورد قابل ویرایش 

بهره وری (میزان تولید) و سنجش آن و مفهوم ارزش افزوده

مقدمه

می توان گفت كه بهره وری علت وجود داشتن مدیریت (اداره كردن) است. هنوز هم نحوه خوب انجام دادن كار مدیران، سرپرستان و همه كارمندان، به شناخت و درك كامل و درست از این مفهوم (اندیشه كلی) و همه اجزا تشكیل دهنده آن دارد؟

هدف این فصل كتاب، توسعه و گسترش دادن بحث و گفتمان، مطابق با به وجود آوردن ساختار (چهارچوب) می باشد كه بتوان راجع به موضوعات بهره وری بحث و تبادل نظركرد، و تعدادی از شیوه ها پیچیده و متفاوت (ناهمگون) را جهت ارزیابی كردن بهره وری در سطح (رده) سازمانی را گرد آوری كنیم.

به طور كلی، پیام آن است كه بهترین شیوه یا راه حل كامل و بی نقص وجود ندارد، اما تشخیص دادن ضرورت برای بهسازی و اصلاح، می تواند اولین مرحله مهم بودن تشخیص معضل (گرفتاری) باشد، و همچنین می تواند برای استقرار یك معیار مناسب و پسندیده، بهره وری (میزان تولید) باشد.

بهره وری، حالا یك واژه رایج روزمره شده است. از زمان جنگ جهانی دوم، همه حكومتها، سیاستمداران، آكادمیك ها (دانشگاهیان) و اقتصاددانان، در مورد مهم بودن بهره وری تاكید داشتند، علت آن هم، ارتباط و وابستگی آن با علم اقتصاد به طور جامع بود، و علم جامع اقتصادی هم، به بهداشت و تندرستی ملت وابسته بود. به طور جهانی، مدیریت جمعی و مشترك به بهره وری (میزان تولید) مربوط و وابسته است، چون، آن به مانند یك شاخص مهم و اساسی بازده (راندمان) به حساب آورده می شود، آن هم وقتی كه مقایسه و همانندی با رقیبان (رقبای) بازار جهانی، وجود داشته باشد

تاكید داشتن حكومت ها بر روی ارتباط و وابستگی میان بهره وری سطح زندگی، تورم و رشد و توسعه اقتصادی بود. (سال 1972 Craig)

در طی همه دورانها، همه حرفه ها، زمانی را جهت توجه كردن به مسئله بهره وری و چگونگی ارزیابی كردن آن، صرف كردند، اما به هیچ گونه از نتیجه گیری دستیابی نداشتند.

Faraday (سال 1971) اظهارنظر كرد كه برداشت همراه با محاسبه بهره وری(میزان تولید)، زمینه بحث و مباحثه طولانی بود، و تلاشهای زیادی در آن مورد انجام شد، اما در نتیجه گیری از آن دارای ارزش كمی بود، زیرا آن نتیجه گیری ها حاوی نواقص و ضعف های زیادی بود، در سال 1972 ، Craig معضل بهره وری را خلاصه كرد، وقتی كه او گفت كه بهره وری مانند، اغفال كننده ترین مفهوم (برداشت كلی) در ادبیات بازرگانی و اقتصادی باقیمانده است. مفهوم بهره وری اغفال كننده (درهم و برهم) باقی ماند، زیرا به علت فقدان سبك كاری نظری (تئوریك) معتبرو  كامل- عمدتاً در رده موسسات بازرگانی بود.

مرحله بعد- تعریف شفاش سازی بهره وری و اجزای تشكیل دهنده آن معمولا بهره وری (میزان تولید) را مانند نسبت ارزیابی فرآوری (تولید) به ارزیابی برخی یا همه اندوخته ها كه برای ایجاد كردن این فرآوری استفاده شده است، تعریف و شناسایی می كنند. در شناسایی كردن به این روش (شیوه) یك یا تعدادی ارزیابی (معیار) اطلاعات به كار گرفته می شود و با یك تا تعدادی از معیارها (ارزیابی های) فرآوری مقایسه می گردد.

هنگامیكه سعی و كوشش برای ایجاد كردن همه داده ها (اطلاعات) و همه فرآوری ها (تولیدات) در یك سیستم (ساختار) انجام گرفته باشد. آن معیار (ارزیابی) به نام مجموع (معیار  بهره وری یا معیار كامل بهره وری TPM) نامیده می شود. در سال 1979 ، Palik در تعریف و شناسایی خود از معیار كامل بهره وری مطرح كرد كه داده ها (اطلاعات) استفاده شده در این شیوه می تواند، ساعت كار كردن كارگران، واحد سرمایه، و مقدار دقیق (میزان) مواد خام باشد، كه با نتایج (پیامدهای) تولید مقایسه می گردد.

با گفتمان مجدد در مورد الگو مفهومی و نظری بهره وری، منشأ، نشانگر داده ها (اطلاعات) به سیستم (ساختار) می باشد. بدنه الگو، روش (شیوه) تبدیل و دگرش می باشد، و شاخه ها و برگها و میوه های الگو ، سیستم (ساختار) فرآوری و تولید است. الگو دو تا مسئله (معضل) اساسی و بنیادی را نشان می دهد.

1- با انتخاب كردن عوامل متفاوت داده ها (اطلاعات) و فرآوری ها (تولیدات) می تواند به معیارها (ارزیابی های ) متفاوت از بهره وری استنتاج گردد.

2-   متنوع كردن مجموع عوامل داده ها و تولیدات، كه بسیاری از آنها به خاطر نوع كیفی (ماهیت كیفی) آن باشد.

- تولید خط مونتاژ-

در اواخر قرن نوزدهم، موتور داخلی اشتعال اختراع شد، كه به توسعه و گسترش دادن موتور اتومبیل منجر شد. آن اختراعات، جنبشی بطرف پربازده كردن (بركارایی افزودن) تولید بود، و اولین شیوه، تولید خط مونتاژ را می‌توان به سفارش كالا ویژه توسط پست Roebuck, Sears، متعلق به آمریكا، نسبت داد.

از مشهورترین پیش‌كسوتان Henry Ford، بود. كارخانه اتومبیل Henry Ford در ایالات متحده آمریكا، بهترین الگو (مثال) برای تغییر دادن خط مونتاژ سنتی به تكنیك خط مونتاژ تكنیك خط مونتاژ، هر شاسی (تنه‌ی اتومبیل) توسط یك نفر مونتاژ می‌شد. كه این مونتاژ كردن در حدود 12 ساعت و نیم، از میزان زمانی را به خود اختصاص می‌داد.

هشت ماه بعد از اختراع كردن تكنیك خط مونتاژ، معیارسازی، تقسیم و جداسازی نیروی كار انجام شد. و زمان مورد نیاز برای مونتاژ كردن شاسی اتومبیل فقط به 93 (نود و سه دقیقه) برای هر اتومبیل، كاهش یافت. (جالب است كه خاطر نشان شود كه عقیده اختراع كردن خط مونتاژ، موقعی برای او انفاق افتاد كه او در حال مشاهده كردن، حركت انتقال دهنده (نقاله)، مزدار و لاشه یك حیوان ذبح شده،‌در شیكاگو بود.

نوآوری و ابتكار خلاقیت همانند و متشابه در مفهوم آفرینی و طرح اولیه Gutenberg برای اختراع كردن ماشین چاپ هم وجود داشت.

 

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید