دسته : صنایع و صنایع غذایی
فرمت فایل : word
حجم فایل : 19778 KB
تعداد صفحات : 407
بازدیدها : 552
مبلغ : 12000 تومان
خرید این فایلپروژه دانلودی حاضر تحقیقی جامع در خصوص تکنولوژی آسیابانی از گندم تا آرد می باشد. این پروژه در 11 فصل تهیه گردیده که در ادامه به بخشهای ابتدایی هر فصل اشاره می شود.
بخشهایی از متن پروژه
غلات مهمترین منبع غذایی انسان می باشد . حدود 7065 درصد از کربوهیدراتها ، پروتئینها و همچنین قسمت زیادی از ویتامینهای گروه B ، املاح و عناصر کم مقدار رژیم غذایی مردم ایران از طریق غلات و فرآورده های آن تأمین می شود .
گندم، چاودار، جو، یولاف (جودوسر) ، برنج، ارزن و ذرت در گروه غلات قرار میگیرند که در این میان چهار غله اول، جزء غلات اصلی طبقه بندی می گردند.
تریتیکاله نیز گیاه نسبتاً جدیدی است که از تلقیح گندم و چاودار به وجود آمده است. گرچه دانه باک ویتبا نام علمی FAGOPYRUM از خانواده POLYGONACEAE می باشد، لیکن چون پوشینه این گیاه به دانه چسبیده و از نظر ترکیبات، نحوه آماده سازی، فرآیندهای تکنولوژی، مراحل پوست گیری، سایر خواص و فرآیندهای عمل آوری و نگهداری مشابهت با دانه غلات دارد، آن را در گروه غلات قرار می دهند .
تمام غلات جزء خانواده Poaceae و زیر خانواده غلات اصلی Pooideae قرار دارند در حالی که زیر خانواده برنج Oryzoideae، ارزن Panicoideae و بالاخره ذرت Andropogonoideae می باشد .
پس از رسیدن دانه غلات به حد نهایی رشد، موقع برداشت محصول فرا می رسد. برای این کار در گذشته از داس استفاده می شد که پس از در و به خوشه ها ضربه وارد می کردند. و بدین طریق دانه غلات از خوشه جدا می شد. با ورود تراکتور و دستگاه خرمن کوب مشکل جداسازی دانه از خوشه تا حدی حل شد. اما امروزه با ورود دستگاه کمباین مرحله برداشت محصول ساده تر و با کیفیت تر شده است. این دستگاه در قسمت جلویی خود دارای یک سیلندر گردان با پره های فلزی تیزی می باشد که به آن اصطلاحا قیچی یا هد برداشت می گویند.
با چرخش این پره ها و حرکت کمباین به طرف جلو، محصول از ساقه بریده و وارد قسمت های درونی دستگاه می شود. کلش کش بوجاری و کاه پران از تجهیزات درون دستگاه کمباین می باشند. به وسیله این قسمت ها دانه از خوشه و ساقه جدا می شود و وارد مخازن ذخیره می شوند که از آن جا به کامیون های حمل محصول منتقل می گردند. در انواع جدید کمباین نوعی سیستم گرمایش هم اضافه شده که بسیار مفید می باشد، چنانچه قبل از برداشت محصول باران بارید باشد و یا تحت هر شرایط دیگری رطوبت خوشه و دانه بالا رفته باشد. جداسازی دانه از خوشه مشکل می شود که با استفاده از این سیستم گرمایش خوشه و دانه رطوبت خود را از دست می دهند. و راحت تر از یکدیگر جدا می شوند.
هیچ وقت برای انتقال نیرو از موتور به دستگاه، الکتروموتور مستقیما به دستگاه متصل نمی شود زیرا در این بین باید گاهی اوقات مقدار سرعت و قدرت تغییر کنند و یا گاهی جهت حرکت نیز تغییر نماید ، ضمن اینکه بااتصال مستقیم موتور به دستگاه ،ممکن است، در اثر کوچکترین ضربه ای به موتور آسیب برسد .
برای نقل و انتقال مواد در کارخانجات آرد و سیلو ها از دستگاه ها و ماشین آلات ذیل استفاده می شود .
بارریز حجمی: جهت خارج کردن مواد از سیلوها به صورت حجمی از این بارریز استفاده می شود، همچنین برای اختلاط گندم های قوی و ضعیف برای فرآیند آسیابانی می توان از این بار ریز برای اختلاط درصدهای مشخصی از انواع گندم استفاده نمود.
این دستگاه دارای درجه بندی خاصی است که از 10 تا 100 در صد قابل تنظیم می باشد.
از ایرادات این دستگاه آن است که ، تناژ ماده خروجی مستقیما مشخص نمی شود.
لود سل : یک سنسور وزنی است که بر اساس فشار گندم (بر روی صفحه ای که به سنسور متصل است ) وزن مشخصی از گندم را مثلا ton/hr 20 اجازه خروج می دهد.
از این دستگاه جهت برداشت و اختلاط گندم از سیلوها استفاده می شود . دقت این دستگاه حدود 1 در صد است.
در اثر پیشرفت فن آوری و جایگزین ساختن دستگاههای بوجاری با بازده و توان بالا، امروزه بشر توانسته است در مدت زمان کوتاه غلات را از مواد و ناخالصیها تمیز و آنرا برای انجام عملیات و مراحل بعدی فن آوری آماده نماید. برای برداشت بذرهای اصلاح شده یا بذرهایی که به منظور کشت مورد استفاده قرار می گیرند، علاوه بر دستگاههای متداول باید از دستگاه جداگانه دیگری نیز استفاده نمود.
این سری از ماشین آلات، عملیات مختلفی را از قبیل تفکیک کردن مقدماتی، الک کردن، تفکیک کردن بعدی و جداسازی ( براساس سقوط نهایی، قطر دانه و ...) انجام می دهند.
در گذشته آسیابانان گندم را بدون طی کردن مرحله مشروط کردنآسیاب می نمودند و در نتیجه مشکلات زیادی بوجود می آمد که برخی از آنها عبارتند از :
1-فرسایش بیش از حد سطوح ساینده (غلتکها)
2-مشکل شدن جداسازی سبوس از آرد در مرحله الک کردن زیرا سبوس له و خرد شده و همراه آرد از الک عبور می کند در نتیجه آرد بدست آمده سیاه و تیره شده و در نتیجه میزان خاکستر کل آرد افزایش یافته در نتیجه کیفیت آرد نهایی پائین می آید .
تجربه آسیابانان دراین زمینه ثابت نموده است که با افزایش رطوبت گندم در حد 18-17 درصد برای گندمهای سخت و 16-15 درصد برای گندمهای نرم تر شرایط بهتری را برای جدا سازی بهتر سبوس از اندوسپرم فراهم می نماید.
آسیاب یا خرد کردن مواد غذایی خشک به اشکال مختلف و با اهداف گوناگون صورت می گیرد که برخی از مهم ترین آنها عبارتند از :
این نوع آسیاب متشکل از یک استوانه فولادی است که با سرعت کمی دوران می کند. محفظه از ساچمه های فولادی به قطر 5/2 تا 15 سانتیمتر پوشیده است. در سرعت های کم و اندازه گلوله های کوچک نیروهای برشی مؤثر هستند در صورتی که در سرعت های بالا و گلوله های بزرگ نیروهای ضربه ای اهمیت بیشتری پیدا می کنند .
در نوع اصلاح شده ای از این دستگاه ها از میله به جای گلوله استفاده می شود . این عمل از چسبندگی مربوط به غذاهای چسبناک جلوگیری می نماید .
سیستم الک ها به عنوان قلب و دیاگرام کارخانه و در واقع به عنوان یک فرمان دهنده عمل می کند. الک ها روی هم قرار می گیرند و به وسیله حرکات دورانی، محصولات مختلف حاصل از فرآیندهای خرد کردن و نیز نرم کردن را الک و تفکیک می کنند.
با این وجود که سیستم الک ها فضای کوچکی را اشغال می کند. لیکن سطح بزرگی را جهت الک کردن بوجود می آورد و از طریق انتخاب سطح الک با توجه به فرآیند تولید، بازده به میزان قابل توجهی افزایش می یابد. الک ها به طور افقی روی هم قرار می گیرد، به گونه ای که درشت ترین الک در قسمت فوقانی و ریزترین در قسمت تحتانی قرار دارد. مواد با توجه به وزن مخصوص، ابعاد و اندازه به طور عمودی خارج می شوند. مواد سبک در قسمت فوقانی الک معلق بوده و بندرت با سطح الک تماس می گیرند، در حالی که مواد سنگین مستقیماً روی سطح الک قرار می گیرند و بدین طریق الک می شوند. موادی که سبک هستند و در قسمت فوقانی الک قرار می گیرند. نسبت به مواد سنگین تر سریع تر حرکت می کنند بنابراین از طریق سیستم الک نه تنها دانه بندی بر اساس ریز و ظریف بودن مواد انجام می گیرد، بلکه بر اساس کیفیت درجه بندی می شوند. لازم به ذکر است که مواد حین عبور کردن از توری های الک از بالا تا پائین یک مسیر مارپیچی را طی می کنند.
یکی از روشهای ذخیره سازی و نگهداری غلات که از قدیم الایام در جهان بویژه در ایران و در قبایل ترکمن ساکن شمال شرق ایران متداول بود، ذخیره نمودن گندم و جو به روش سنتی داخل زمین بوده است. در این روش ابتدا گودالی به عمق 5-5/0 متر و به قطر 5-2 متر حفر و به منظور خشک کردن خاک و از بین بردن آفات در داخل گودال آتش افروخته می شد و سپس دیواره و کف گودال را با کاه و ساقه غلات پوشانده و دانه مورد نظر برای ذخیره را داخل آن می ریختند و سرانجام روی آن را با کاه و کلش و خاک می پوشاندند. یا به کارگیری این روش غلات برای مدت چند ماه نگهداری می گردید. علاوه بر این روش، در ادوار بسیار دور، روش مشابه دیگری وجود داشته است، به این ترتیب که گندم را در تنه درختان ریخته و آنرا نگهداری می کردند.
مقدمه
آماده کردن نمونه
قبل از شروع هر آزمایش اساسی ترین کار نمونه برداری صحیح و آماده کردن آن است. زیرا آزمایشات بایستی روی مقدار نمونه ای که نماینده و نشان دهنده تمام نمونه است انجام گیرد. بهمین جهت دقت در امر نمونه برداری و آماده کردن آن بسیار مهم است. یک نمونه برداری غلط و همچنین آماده کردن و نگهداری ناصحیح نمونه می تواند منبع خطاهای بزرگ در آزمایش باشد. نمونه باید طوری نگهداری شود که تا پایان آزمایشات و نتیجه گیری کامل کوچکترین تغییری حاصل نکند.
نمونه برداری و تهیه نمونه بسته به نوع نمونه و نوع آزمایشات لازم، متفاوت است و بطرق مختلف انجام می گیرد.
فاقد منبع
خرید و دانلود آنی فایل