پروژه مقایسه بهداشت روانی دانشجویان سیگاری و غیر سیگاری

پروژه مقایسه بهداشت روانی دانشجویان سیگاری و غیر سیگاری پروژه مقایسه بهداشت روانی دانشجویان سیگاری و غیر سیگاری

دسته : -پژوهش ها

فرمت فایل : word

حجم فایل : 159 KB

تعداد صفحات : 100

بازدیدها : 235

برچسبها : بهداشت روان سیگار دانشجویان سیگاری

مبلغ : 9000 تومان

خرید این فایل

دانلود پروژه تحقیقاتی مقایسه ی بهداشت روانی دانشجویان سیگاری و غیر سیگاری دانشگاه مشهد

معرفی پروژه تحقیقاتی مقایسه ی بهداشت روانی دانشجویان سیگاری و غیر سیگاری دانشگاه مشهد

تحقیق حاضر در سه فصل تهیه گردیده است. فصل اول پروژه به بررسی کلیات تحقیق اختصاص دارد. در فصل دوم موضع گیری های نظری و یافته های پژوهشی در خصوص اعتیاد به سیگار بررسی شده است و فصل سوم به روش پژوهش و پیشینه مطالعاتی می پردازد و در انتها نیز منابع مورد استفاده ذکر گردیده است.

بخشهایی از متن تحقیق

در هر جامعه ای نیروی فعال و جوان به عنوان یکی از ذخایر و سرمایه های آن جامعه محسوب و مطرح می باشد و در عمل نیز چرخه ی فعالیت های مختلف پیکره اجتماع به طور مستقیم و غیرمستقیم متکی به نیروهای فوق است که متاسفانه قشر وسیعی از جوانان و نوجوانان ما اکنون گرفتار سیگار شده اند که آنان را در کام خویش فرو می برد و توان حرکت و فکر را از آنان می گیرد و هستی را از آن ها ساقط می کند.

1 - بالاترین رقم سنی معتادان در ایران را افراد 21-27 ساله تشکیل می دهند.

2 - افرادی که به انواع سیگار اعتیاد پیدا کرده اند، اغلب اولین تجربه شان را به صورت تفریحی و در دوران نوجوانی با کشیدن سیگار شروع کرده اند.

3 - تشخیص رفتارهای آشکار دوره نوجوانی از رفتارهای ناشی از مصرف سیگار دشوار است.

4 - نوجوانانی که از بودن در خانواده یشان احساس رضایت داشته اند و روابط صمیمی بین اعضای خانواده وجود داشته است، کمتر به دنبال سیگار، الکل و انواع مخدرها بوده اند.

بی توجهی به مصرف سیگار و فقدان محدودیت یا مقررات جدی منع مصرف در محیط آموزشی، استرس های شدید تحصیلی و محیطی، فقدان حمایت اساتید و مسئولان از نیازهای عاطفی و روانی به خصوص به هنگام بروز مشکلات و طرد شدن از طرف آنان. تحقیقات نشان می دهند، افرادی که به انواع سیگار اعتیاد پیدا کرده اند، اغلب اولین تجربه شان را به صورت تفریحی و با کشیدن سیگار و در دوران نوجوانی کسب کرده بودند و به تدریج اعتیاد آنان، از حالت تفریح خارج شده و با تکرار و زیاد شدن میزان مصرف، معتاد شده اند. گروهی دیگر از جوانان و نوجوانانی که شروع به مصرف سیگار می کنند، اظهار می دارند که برای فرار از مشکلات و مسائل زندگی روزمره و داشتن احساسی بهتر از احساس فعلی شان دست به این کار زده اند.

چه افرادی مستعد اعتیاد به سیگار هستند؟

مطالعات مشخص نموده اکثر افرادی که به مصرف سیگار وابستگی جسمی و روانی پیدا می کنند از نظر ژنتیکی مستعد اعتیاد به سیگار هستند و غالبا در نزدیکان شان اعتیاد به سیگار شایع است. البته این مطلب دلیل آن نیست که هر شخصی که در بین نزدیکانش اعتیاد به سیگار وجود ندارد ، از نظر ژنتیکی مستعد ابتلا به بیماری اعتیاد نیست؛ زیرا اولا ممکن است نزدیکان شخص از نظر ژنتیک مستعد این مشکل باشند ولی تاکنون این استعداد به ظهور نرسیده و استفاده سیگار را تجربه نکرده باشند؛ ثانیا اعتیاد به سیگار فقط در زمینه ژنتیکی نیست و تیپ شخصیتی افراد نیز نقش تعیین کننده دارد.

افرادی که شخصیت های خودشیفته، پرخاشگر و ضد اجتماعی دارند، مستعد اعتیاد به سیگار هستند؛ زیرا مصرف سیگار نیازهای روانی ایشان را کاملا برطرف می کند. از سوی دیگر افرادی با شخصیت های افسرده و اصطلاحا افراد با شخصیت های زود رنج و احساساتی نیز کاملا مستعد اعتیاد به سیگار هستند. زیرا در این افراد نیز مصرف سیگار نیازهای درونی و روانی را برطرف می کند.

به طور خلاصه می توان گفت هر شخصی می تواند مستعد اعتیاد به سیگار باشد. فرد با استفاده از سیگار در مرتبه اول احساس سرخوشی می کند به گونه ای که احساس می کند نیازهای روانی یا ژنتیکی او را برطرف نموده است. بدین ترتیب از نظر روانی معتاد به سیگار می شود و به مرور با استفاده های مکرر از مواد به آنها وابسته می شود. در این مرحله این شخص، بیماری است که به سیگار معتاد شده است.

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید