دسته : -مبانی و پیشینه نظری
فرمت فایل : word
حجم فایل : 61 KB
تعداد صفحات : 32
بازدیدها : 2282
برچسبها : مبانی نظری همدلی
مبلغ : 13200 تومان
خرید این فایلپروژه دانلودی حاضر فصل دوم پایان نامه همدلی، ابعاد و نظریه های آن حاوی مبانی نظری و پیشینه پژوهش با فرمت ورد همراه با منبع نویسی درون متنی به شیوه APA و رفرنس مناسب می باشد. در زیر بخشهایی از متن و فهرست مطالب آن آورده شده است.
تیچنر واژه همدلی را در سال 1890 از واژه آلمانی einfuhlung یعنی "به احساس کسی وارد شدن" اقتباس کرد و در روان شناسی رواج داد. بعدها نظریه پردازان زیباشناختی، همدلی را به مفهوم "توانایی ادراک تجربه ذهنی فرد دیگر" مطرح نمودند، و از همین مفهوم برای تشخیص و درمان در حرفه پزشکی به طور عام و در روان شناسی و روان پزشکی به طور خاص مدد گرفته شد، که امروزه نقش جدیدی را در برقراری ارتباط به عهده دارد.
مبحث همدلی در روان شناسی به دلیل نگرش منفی نادیده گرفته شده بود. اما روان شناسان در اوایل این قرن تحت تاثیر دیدگاه مثبت برخی از فیلسوفان (وجودگرایان) در زمینه همدلی قرار گرفتند و همدلی را در کل به عنوان ایفاگر نقش مهمی در فهم و درک بین فردی و از عوامل برانگیزاننده انسان ها در جهت انجام رفتارهای جامعه پسندانه شناخته اند. در واقع زمانی که فلاسفه آماده کنار گذاشتن مفهوم همدلی بودند، روان شناسان سعی کردند همدلی را با روشی موشکافانه و به گونه ای آزمایشی مورد تحقیق قرار دهند.
تا دهه های اخیر ماهیت پاسخ های درونی در فرآیند همدلی و این که پاسخ ها شناختی هستند یا عاطفی محور اصلی منازعات نظری و تفاوت ها در نظریه پردازی بوده است. اما کم کم مشاجرات رو به خاموشی گذارد و در این مورد این توافق به وجود آمد که همدلی مستلزم وجود هر دو عنصر شناختی و عاطفی است و اینکه، نسبت نقش هر کدام از این دو عنصر بسته به موقعیت، سن و شخصیت فرد تفاوت می کند.
پیشینه پژوهش
از آنجا که کیفیت زندگی شامل مؤلفه های سلامت روان، سلامت جسمانی، کیفیت محیط زندگی و ارتباطات اجتماعی است. در اینجا نتایج پژوهش ها به تفکیک این مؤلفه ها ارائه می گردد.
در فرا تحلیلی که توسط شوته، مالوف، تورتینستون و روکی انجام شد، مشخص گردید که هوش عاطفی با سلامت روان و سلامت جسمانی رابطه مثبتی دارد. پژوهش های داودا و هارت، تجلی ، ساکلوفسکی، آستین و مینسکی، حاکی از آن هستند که هوش عاطفی با سلامت روان رابطه مثبتی دارد.
پژوهش ها حاکی از رابطه معکوس هوش عاطفی با افسردگی و اضطراب نشان دادند که خوش بینی (که یکی از ابعاد هوش عاطفی است)، با سلامت روان، رابطه مثبت و معناداری دارد. افرادی که از هوش عاطفی بالاتری برخوردارند، شادتر هستند و با مشکلات زندگی بهتر سازگار می شوند و به گونه ای موثر به کنترل هیجانات و عواطف خود می پردازند و بدین ترتیب موجبات سلامتی خود را فراهم می آورند. بنابر این با توجه به پژوهش های انجام شده، می توان چنین انتظار داشت که هوش عاطفی با سلامت روان رابطه مثبتی داشته باشد.
فهرست مطالب
همدلی
ابعاد همدلی
نظریه های همدلی
نظریه کردارشناسی بالبی
نظریه روانکاوی
نظریه یادگیری
مدل فشباخ
مدل هافمن
هوش اخلاقی
مدل بوربا
مدل لنیک و کیل
تحقیقات پیشین
هوش عاطفی و کیفیت زندگی
هوش عاطفی و سلامت روان
هوش عاطفی و سلامت جسمانی
هوش عاطفی و کیفیت ارتباطات اجتماعی
هوش اخلاقی و کیفیت زندگی
بخشش و سلامت روان
بخشش و سلامت جسمانی
بخشش و روابط اجتماعی
هوش عاطفی و همدلی
همدلی و کیفیت زندگی
هوش اخلاقی و همدلی
منابع فارسی
منابع انگلیسی
خرید و دانلود آنی فایل