مبانی نظری و پیشینه تاب آوری

مبانی نظری و پیشینه تاب آوری مبانی نظری و پیشینه تاب آوری

دسته : -مبانی و پیشینه نظری

فرمت فایل : word

حجم فایل : 45 KB

تعداد صفحات : 33

بازدیدها : 1507

برچسبها : مبانی نظری تاب آوری

مبلغ : 12000 تومان

خرید این فایل

دانلود مبانی نظری و پیشینه پژوهش فصل دوم پایان نامه تاب آوری

فایل دانلودی شامل مبانی نظری و پیشینه فصل دوم پایان نامه تاب آوری می باشد. فایل در فرمت ورد همراه با منابع پایانی و منبع نویسی درون متنی به شیوه APA می باشد که متن آن شامل 16 صفحه می باشد که بقیه صفحات حاوی کل منابع مورد استفاده در پایان نامه است.

بخشهایی از متن

تاریخچه مفهوم تاب آوری

منشأ مفهوم تاب آوری از پژوهشهای روانشناختی اولیه در مورد کودکانی به دست آمد که به موقعیت های ناخوشایند زندگی آسیب ناپذیر بودند. به مرور زمان کلمه آسیب ناپذیر به وسیله تاب آوری جایگزین شد و زمینه جدیدی از نظریه و تحقیق به وجود آمد. مفهوم تاب آوری از دهه 1800 آشکار شد و تاکنون نیز ادامه دارد.

تحقیق سلیگمن روی درماندگی آموخته شده معلوم کرد که افراد می توانند برای منفعل بودن و ناامیدی از حل مسائل، هنگامی که فعالیت های آنان طبق انتظار پیش نمی رود و به پاداش نمی انجامد، شرطی شوند. سپس سلیگمن دریافت که افراد وقتی به این باور می رسند که تلاش هایشان می تواند با موفقیت همراه باشد، خوش بینی نیز آموخته می شود و این مفهوم تاب آوری را برای ما روشن می کند.

تاب آوری و سبک های مقابله

استمسما، هیجر و استالن دریافتند که آموزش تاب آوری می تواند استفاده از راهبردهای فعال، جستجوی حمایت اجتماعی، خود دلگرم سازی و افکار مثبت را در بین افراد افزایش و راهبردهای کنار آمدن منفی مانند واکنش های افسردگی، راهبردهای منفعلانه و اجتنابی را کاهش می دهد و باعث کاهش افسردگی می شود. در پژوهش دیگری استینهارد و ودلبیر به این یافته رسیدند که برنامه افزایش تاب آوری، باعث افزایش راهبردهای مقابله ای مؤثرتر، افزایش عوامل حفاظتی مانند عواطف مثبت، اعتمادبه نفس و خود رهبری و کاهش عواطف منفی، استرس و افسردگی می شود.

نونه و هستینگز نیز در پژوهشی دریافتند که ایجاد تاب آوری از طریق ایجاد پذیرش روان شناختی، باعث کاهش استرس کاری و افزایش سلامت روانی کارکنان و معلمانی که با افراد کم توان ذهنی در تعامل بودند، می شود.

بنابراین، تاب آوری تا حدی، ویژگی شخصی و تا حدی نیز نتیجه تجربه های محیطی افراد است ولی انسان ها قربانی محیط یا وراثت خود نیستند و می توان واکنش افراد را در مقابل استرس، رویدادهای ناخوشایند و دشواری ها تغییر داد به طوری که علاوه بر پایداری در برابر آسیب ها و شرایط تهدیدکننده، شرکت فعال و سازنده در محیط پیرامون خود داشته باشند و ...

مبانی و پیشینه پایان نامه تاب آوری

فهرست مطالب

تاریخچه مفهوم تاب آوری

تعریف تاب آوری

عوامل تأثیرگذار بر تاب آوری

ویژگی افراد تاب آور

منبع کنترل درونی

عزت نفس

امید

خوش بینی

داشتن چشم انداز و نگاه رو به آینده

معنویت

طنز و شوخ طبعی

همدلی و علاقه اجتماعی

خودکارآمدی

تحقیقات انجام شده در مورد تاب آوری در ایران و خارج از کشور

سبک های مقابله

انواع سبک های مقابله و مادران کودکان ناتوان

تاب آوری و سبک های مقابله

منابع

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید