تحقیق مسائل اجتماعی سالمندان (جامعه شناسی پیری)

تحقیق مسائل اجتماعی سالمندان (جامعه شناسی پیری) تحقیق مسائل اجتماعی سالمندان (جامعه شناسی پیری)

دسته : جامعه شناسی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 64 KB

تعداد صفحات : 58

بازدیدها : 513

برچسبها : جامعه شناسی پیری مسائل اجتماعی سالمندان

مبلغ : 10000 تومان

خرید این فایل

دانلود مقاله تحقیقاتی بررسی مسائل اجتماعی سالمندان با بررسی جامعه شناسی پیری و سالمندی دیدگاه ها و نظریات

معرفی تحقیق مسائل اجتماعی سالمندان (جامعه شناسی پیری)

مقدمه

پدیده پیر شدن جمعیت جهان به دلایل: کاهش میزان مرگ و میر ناشی از پیشرفتهای علوم پزشکی، بهداشت، آموزش و پرورش و در نتیجه افزایش نرخ امید به زندگی و طول عمر، از چنان درجه اهمیتی برخوردار است که عدم توجه به آن جامعه انسانی را در آینده ای نزدیک در مقابل مسائل و مشکلات بسیار پیچیده تر و چه بسا لاینحل قرار خواهد داد.

درصد جمعیت سالمندان در کلیه کشورها به طور منظم رو به ازدیاد است. امروزه حدود یک میلیارد نفر از جمعیت جهان را افراد سالمند بالای 60 سال تشکیل می دهند. طبق سرشماری جمعیت جمهوری اسلامی ایران در سال 1375، حدود 6/6% کل جمعیت 65 میلیون نفری کشور را سالمندان 60 سال به بالا تشکیل می دهند. در غالب جوامع زنان نسبت به مردان از عمر طولانی تری برخوردارند و به همین جهت بخش اعظم جمعیت سالمندان را زنان سالخورده تشکیل می دهند. وجود نابرابری های اقتصادی و عدم کفایت خدمات اجتماعی، مراقبتهای پزشکی و غیره سبب گردیده تا این گروه از آسیب پذیرترین اقشار اجتماعی باشند.

مسائل سالمندان به یک نگرانی مشترک جهانی تبدیل شده است. به همین دلیل سازمان ملل متحد سال 1999 میلادی را سال بین المللی افراد سالخورده نام گذاری کرد.

کشورها باید وضعیت سالمندان را با در نظر گرفتن ارزشهای فرهنگی و آداب و رسوم خود در برنامه های اقتصادی و اجتماعی خویش مورد توجه قرار داده، از کسانی که در خانواده از افراد سالمند مراقبت می کنند حمایت نمایند.

با توجه به تغییرات اساسی در سیستم خانواده و ساختار جمعیتی جوامع، ارائه خدمات رسمی پس از شناخت چگونگی و ترکیب سنی جمعیت سالمندان بسیار ضروری می باشد.

در طرح بین المللی اقدام برای سالمندان نیز خانواده بهترین مامن برای حمایت از سالمندان تلقی شده و تلاش برای حمایت و پشتیبانی از تحکیم خانواده و پاسخ به نیازهای اعضای سالخورده آن مورد تأکید قرار گرفته است. در این زمینه نقش و مشارکت سازمانهای غیردولتی در تحکیم بنیادهای خانواده و حفظ همبستگی میان نسلها نیز از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

پیری شناسی اجتماعی

قبل از مطرح نمودن دیدگاه های جامعه شناسی، به دلیل ارتباط موضوع، اشاره کوتاهی به بحث پیری شناسی اجتماعی می شود:

پیری شناسی اجتماعی عبارت است از مطالعه جنبه های اجتماعی پیری. این رشته فرعی جامعه شناسی به بررسی اثرات نیروهای اجتماعی روی پیران و تأثیر پیران و نیازهای آنان بر جامعه، می پردازد. چنان که پیری شناسان اجتماعی خاطر نشان می سازند، پیری عملاً در بر گیرنده سه فرآیند بهم پیوسته است. فرآیند اول، پیری جسمانی است که عبارت است از تغییرات ناشی از افزایش سن و غیره که در طول زمان بر بدن عارض می گردد. فرآیند دوم، پیری روانی است که عبارت است از تغییرات ناشی از رشد و توسعه شخصیت از جمله تغییر عاطفی، ادراکی و رفتاری. فرآیند سوم، پیری اجتماعی است که دربرگیرنده جریانهای گوناگون، گذار از یک پایگاه اجتماعی به پایگاه اجتماعی دیگر است که یک شخص در دوران زندگی تجربه می کند. چون فرآیندهای سه گانه فوق به میزانهای متفاوت و ناهمگون در هر فردی صورت می گیرد، لذا هرگونه تعمیم درباره توانایی پیران یک اقدام خطرناک می باشد.

فهرست مطالب تحقیق

مقدمه

تعریف

نیازهای سالمندان

بیان مسأله

اهمیت مسئله

اخبار جهانی سالمندی

اخبار کشوری سالمندی

ادبیات تحقیق

دیدگاه اسلامی پیرامون سالمندان

پیری شناسی اجتماعی

دیدگاه جامعه شناختی سالمندی

1- سالمندی از دیدگاه کارکردگرایی

2- سالمندی از دیدگاه تضاد

ضرورت حفظ بهداشت روانی سالمندان

الف) دیدگاه کاکردگرایانه: نظریه ی عدم مشارکت

ب) نظریه فعالیت

ج) نظریه مبادله

نظریه محیط اجتماعی

فرضیه ها

مدل

منابع

پی نوشت ها

روش تحقیق

جامعه آماری

واحد جامعه آماری

روش نمونه گیری

حجم جامعه و نمونه آماری مورد تحقیق

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید