دسته : روانشناسی و علوم تربیتی
فرمت فایل : word
حجم فایل : 20 KB
تعداد صفحات : 30
بازدیدها : 180
برچسبها : وسواس فکری وسواس عملی وسواس فکری عملی
مبلغ : 2000 تومان
خرید این فایلمعرفی و بخشهایی از متن مقاله تحقیقاتی در مورد وسواس فکری و عملی
وسواس فکری - عملی بیماری است که در ان فرد افکاری ناخواسته داشته و اعمالی را بارها و بارها تکرار می کند. همه ما در زندگی عادی خود روتین های بخصوصی داریم مثل مسواک زدن دندان هایمان قبل از خواب. اما افرادی که مبتلا به این روان رنجوری هستند، عادات رفتاری دارند که سد راه زندگی روزانه شان است
اکثر افراد مبتلا به این روان رنجوری، خود می دانند که افکار و اعمالشان بی معنا و غیر ضروری است اما قادر به نادیه گرفتن آن یا خودداری از انجام آن نیستند.
کسی تا به حال علت روشن و آشکاری برای ابتلا به وسواس فکری و عملی پیدا نکرده است. برخی تحقیقات ثابت کرده است که احتمالا بعضی مواد شیمیایی موجود در مغز، که سیروتونین خوانده می شوند از انجام کاری به طور مکرر توسط فرد جلوگیری به عمل می آورد. فرد مبتلا به این روان رنجوری ممکن است میزان کافی سیروتونین در مغز نداشته باشد بعضی از این بیماران با استفاده از داروهایی که میزان سیروتونین را در مغز افزایش می دهد تقریبا بهبود می یابند.
ویژگی های اصلی اختلال وسواس فکری - عملی؛ افکار و اعمال عود کننده و ناخوانده ای می باشد که وقت گیر بوده (بیشتر از یک ساعت در هر روز) هستند که یا به گرفتاری مفرط کودک یا به اختلال جدی در کارهایش منجر می شود. نشانه های اختلال وسواس فکری - عملی در کودکان و نوجوانان همان نشانه هایی است که در بزرگسالان وجود دارد.
اختلال های وسواسی کمیاب نیستند بین 2 تا 3% بزرگسالان وسواس فکری - عملی تشخیص داده شده اند. بعضی از پژوهشگران تخمین زده اند که بین بیماران سرپایی کلینیک های روانپزشکی میزان شیوع این اختلال تا 10% می رسد.
این اختلال پس از فوبی ها - اختلالات وابسته به مواد و اختلالات افسردگی در ردیف چهارم شایعترین تشخیص های روانپزشکی قرار گرفته اند.
زنان احتمالا آسیب پذیرتر از مردان هستند.
این مشکل می تواند تا اندازه ای ارثی باشد، زیرا دوقلوهای یک تخمکی تشابه بیشتری از دوقلوهای دو تخمکی نشان می دهند. خویشاوندان بیماران مبتلا به وسواس اغلب خودشان به این اختلال مبتلا نیستند ولی آنها اغلب از اختلال های اضطرابی دیگر و وسواس فکری - عملی که نشانه های آن هنوز ظاهر نشده اند رنج می برند. این اختلال معمولا به صورت تدریجی واقع می شود و شروع آن از نوجوانی و اوایل بزرگسالی است.
نتایج مطالعه گسترده انستیتو ملی بهداشت روانی در مورد وسواس فکری - عملی دوران کودکی نشان داد که افسردگی شایعترین ویژگی همراه با این اختلال است. نشانه های افسرده ساز شدیدتر با شروع زودتر وسواس فکری - عملی ارتباط دارند.
سایر اختلال های اضطرابی مانند هراس خاص، اختلال اضطراب مفرط و اضطراب جدایی نیز اغلب با وسواس فکری - عملی همراه. اگر چه افکار وسواسی ممکن است محتوای عجیب و غریبی داشته باشند اما اختلال تفکر معمولا ویژگی همراه با وسواس فکری - عملی نیست. میزان بروز وسواس فکری - عملی در کودکان و بزرگسالان با اختلال رت (35 تا 50 درصد) بالا است. میزان بروز اختلال رت در کودکان و بزرگسالان مبتلا به وسواس فکری - عملی پایین تر است بین 5 تا 7 درصد گزارش شده است.
خرید و دانلود آنی فایل